Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, κατά το χρονικό διάστημα 24 Μαρτίου - 8 Απριλίου 2023

Εκ  της  Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής & Ρεντίνης ανακοινώνονται σχετικά  με  το  λειτουργικό πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, κατά το χρονικό διάστημα 24 Μαρτίου - 8 Απριλίου 2023 τα εξής:

Την Παρασκευή, 24 Μαρτίου και ώρα 18:00, θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβολακίου.

  ⸎ Το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου) θα χοροστατήσει του Όρθρου και θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας επί τη Εθνική Εορτή, εις  τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

⸎ Την Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 (Ιωάννου του Κλίμακος) θα χοροστατήσει του Όρθρου και θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου.
   Tο εσπέρας της ιδίας και ώρα 18:00, θα Χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό όπου και θα ομιλήσει επικαίρως αναπτύσσοντας το θέμα: «Η αποστροφή του ανθρώπου από τον Θεό ως πνευματικό νόσημα και η θεραπεία του διά της Εκκλησίας», εις το Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου.

⸎ Την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 και ώρα 17:00, θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου εις την Ιερά Γυναικεία Μονή Θεοσκεπάστου Σοχού.

⸎ Την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00, θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου εις τον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Λαγυνών.

⸎ Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου και ώρα 19:00, θα χοροστατήσει των Ακολουθιών του Όρθρου και του Ακαθίστου Ύμνου και θα προεξάρχει της Ιεράς Αγρυπνίας, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

⸎ Την Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας) θα χοροστατήσει του Όρθρου και θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμού.

  Tο εσπέρας της ιδίας και ώρα 17:00, θα Χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό εις την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού όπου και θα ομιλήσει επικαίρως αναπτύσσοντας το θέμα: «Η Πνευματική τελείωση του ανθρώπου διά της μετανοιάς και των Ιερών Μυστηρίων».

⸎ Την Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 και ώρα 17:00, θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου εις τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Καβαλλαρίου.

⸎ Την Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 και ώρα 18:00, θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μελισσοχωρίου.

⸎ Την Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 και ώρα 18:00, θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου εις την Ιερά Γυναικεία Μονή Αγίου Θεοδώρου Γαβρά.

⸎ Την Παρασκευή, 07 Απριλίου 2023 και ώρα 18:00, θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού επί τη εορτή του Αγίου Λαζάρου, εις το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της περιοχής του Ευαγγελισμού.

⸎ Την Σάββατο, 08 Απριλίου 2023, (Εορτή Αγίου Λαζάρου) θα χοροστατήσει του Όρθρου και θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κολχικού.
  

Δεδομένου ότι υπάρχει ενδεχόμενο ξαφνικής τροποποιήσεως του παραπάνω προγράμματος, να κάνετε πρωτύτερα μία επιβεβαίωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως πριν από κάθε Ακολουθία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας