(Δελτίο Τύπου) H κοσμοχαρμόσυνη εορτή της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εις την Ι.Μ. Λαγκαδά


Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ: η Εορτή των Χριστουγέννων 2023

H κοσμοχαρμόσυνη εορτή της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο «Μητρόπολη των Εορτών», εορτάσθηκε με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και ιεροπρέπεια και μέσα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
Το εσπέρας της εορτής, εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Λαγκαδά τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Χριστουγέννων,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, ευχόμενος προς όλους τα Χρόνια Πολλά.
Την κυριώνυμο ημέρα της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής, ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, πλαισιούμενος υπό των Ιερέων και των Διακόνων της καθ΄ ημάς  Μητροπόλεως, ενώ μεταξύ του πολυπληθούς Εκκλησιάσματος παρέστη ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος.
Κατά την διάρκεια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, ανεγνώσθη υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αναστασίου Παρούτογλου, η Πατριαρχική Απόδειξη επί τη Εορτή των Χριστουγέννων, της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ Βαρθολομαίου.
(Μπορείτε να διαβάζεται ολόκληρη την Πατριαρχική Απόδειξη επί τη Εορτή των Χριστουγέννων πατώντας εδώ).
Στην σύντομη προσλαλιά του, προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων εξέφρασε τις εόρτιες ευχές του προς όλους, οι οποίοι προσήλθαν από τις πρώτες πρωινές ώρες και με υποδειγματική τάξη και ευλάβεια παρακολουθούσαν προσευχητικώς τα τελούμενα, σημειώνοντας ότι ο καθένας από εμάς καλείται να ζήσει το γεγονός της Γεννήσεως του Κυρίου διότι με την δική Του Γέννηση, γεννά σε αυτό τον κόσμο και μία καινούργια ζωή αφθαρσίας και αθανασίας, την οποία και μας χαρίζει. Θα πρέπει Σπήλαιο της Βηθλεέμ να γίνει η καρδιά μας και να δεχτούμε τον Χριστό ζώντας σύμφωνα με το θέλημα Του και μένοντας ενωμένοι κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας