(Δελτίο Τύπου) H Δεσποτική εορτή της κατά Σάρκας Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου - Ιανουάριος 2024Για περισσότερο φωτογραφικό Υλικό πατήστε εδώ: Πρωτοχρονιά 2024

Μετά πάσης λαμπρότητος και ιεροπρέπειας, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η 1η του ανατείλαντος έτους 2024, ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζεται από την Αγία μας Εκκλησία η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς επίσης και η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας επί τῄ εισόδῳ εις τον νέον Ενιαυτόν της Χρηστότητος  Κυρίου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά.

Προ της απολύσεως ανεγνώσθη υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αναστασίου Παρούτογλου, το Μήνυμα ΤΟΥ Σεβασμιωτάτου επί τῷ νέῳ Ετει, το οποίο μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ: Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα.
 
Ακολούθως, ετελέσθη η Επίσημος Δοξολογία επί τῄ εισόδῳ εις το νέο Έτος, παρουσία της Δημάρχου Λαγκαδά κα. Νίκης Ανδρεάδου και εκπροσώπων των Στρατιωτικών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών φορέων της επαρχίας του Λαγκαδά, καθώς και πολλών πιστών, οι οποίοι και προσήλθαν με χρηστές ελπίδες, προσδοκώντας σε ένα καλύτερο μέλλον, προβάλλοντας λαμπρό το πρόσωπο της αισιοδοξίας και στολίζοντας την πορεία του νέου Έτους που μόλις ανέτειλε.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ανεφέρθη στην μεγάλη μορφή και τον βίο του Μεγάλου πατρός της Εκκλησίας μας Αγίου Βασιλείου, ευχόμενος προς όλους τα δέοντα ώστε το έτος να είναι καρποφόρο και υγιεινό, ο Κύριος να ευλογεί το έργο και την προσδοκία του καθενός στην προσωπική και την οικογενειακή του ζωή.