(Δελτίο Τύπου) Πρώτη συνάντηση για τον προγραμματισμό της Πολιτιστικής Εκδηλώσεως της «Ημέρα Πολιτισμού και Παραδόσεως»Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της ηλεκτρονικής αυτής σελίδας και όλων των σελίδων που συνδέονται με δεσμούς (links) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή αλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2121/1993, αντίστοιχων οδηγιών και αποφάσεων της ΕΕ και κανόνων Διεθνούς Δικαίου.


Για Περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ «Ημέρα Πολιτισμού και Παραδόσεως»


Με την συμμετοχή των Προέδρων των Πολιτιστικών Συλλόγων της επαρχίας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 25 Φεβρουαριού ε.έ., η πρώτη συνάντηση για τον προγραμματισμό της μεγάλης πολιτιστικής εκδηλώσεως που διοργανώνει η καθ΄ ημάς  Μητρόπολη την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου, η οποία από εφέτος και εφεξής, καθιερώνεται ως «Ημέρα Πολιτισμού και Παραδόσεως». 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, στην προσφώνηση του αφού καλωσόρισε τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής και τους Προέδρους των Σωματείων και των φορέων της τοπικής μας Εκκλησίας, με πολύ πατρική αγάπη και χαρά τους επαίνεσε για το έργο που επιτελούν και την συμβολή τους στον πολιτισμό του τόπου μας.
Ακολούθως επεσήμανε την προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως να εκτοπισθεί ο Θεός από την ζωή των ανθρώπων και ιδίως στις τοπικές κοινωνίες και να απόιεροποιηθεί ο πολιτισμός. Εξήγησε πλήρως τις τάσεις που υπάρχουν μέσα στην εποχή μας και κάλεσε όλους σε έναν διαρκή αγώνα για να κρατήσουμε τη γνησιότητα των πολιτιστικών μας στοιχείων, να αγαπήσουμε την βάση του δικού μας πολιτισμού, την Ελληνορθόδοξη παράδοση μας σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες, τα ιδανικά και τα ιδεώδη της Πατρίδος μας, τονίζοντας ιδιαίτερως  το ενδιαφέρον της Εκκλησίας για την προβολή, ανάπτυξη και διάδοση των πολιτιστικών στοιχείων της κάθε περιοχής και την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Καταλήγοντας τον πρώτο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε και επίσημα την καθιέρωση από την Ιερά μας Μητρόπολη, της πρώτης Κυριακής του Ιουλίου κάθε έτους, ως «Ημέρα Πολιτισμού και Παραδόσεως», καλώντας όλους τους Συλλόγους και Φορείς να συμμετέχουν στην μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση, ώστε αυτή η πρωτοβουλία με την βοήθεια όλων και την συμμετοχή τους να είναι μία επιτυχής εκδήλωση.
Τέλος, ακούσθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για επιτυχή αυτή διοργάνωση, οι οποίες συζητήθηκαν και αναλύθηκαν μέσα σε ένα ωραίο κλίμα από τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής και τους ενδιαφερόμενους φορείς.