(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατικό Συλλείτουργο την Κυριακή της απόκρεως

Photo Gallery

Με Αρχιερατικό Συλλείτουργο, το οποίο τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου-Λαγκαδά, ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τῇ ευκαιρίᾳ της παραμονής του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ του Nεοφανούς στην πόλη του Λαγκαδά.

Την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου ε.έ., στον κατάμεστο από πλήθος Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακείων κ.κ. Ειρηναίου, ο οποίος χοροστάτησε και εις τόν Όρθρον και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Στο λόγο που απηύθυνε προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της θεοσώστου επαρχίας μας ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακείων κ.κ. Ειρηναίος ομίλησε επικαίρως και συμφώνως προς τη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή τονίζοντας ότι το σημερινό Ευαγγέλιο μας βοηθάει, ώστε να καταλάβουμε την αξία της ζωής και της αγάπης που πρέπει να έχουμε για τον Θεό και τον συνάθρωπό μας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του και επί τῇ ευκαιρίᾳ της παρουσίας του Λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ του Nεοφανούς αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου που, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, η πλησμονή της αγάπης του για τον Χριστό, τον οδήγησε στο Μαρτύριο και στην επουράνια Βασιλεία. Και ο Θεός τον επέστρεψε στη γη, για να τελή θαύματα και να χαρίζη υγεία στους σωματικά ασθενείς.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και αφού ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακείων κ.κ. Ειρηναίον, που εκόμισε το Σεπτό Λείψανο του Αγίου στην επαρχία μας, τόνισε ότι η Εκκλησία, σήμερα, μεταφέρει το μήνυμα της αναστάσεως και της αιωνίου ζωής. Το γνήσιο χριστιανικό φρόνημα, όπως τόνισε σε άλλο σημείο του λόγου του, είναι η συμμετοχή μας στο πόνο του άλλου και μέσα από την ζωή της Εκκλησίας καταφέρνουμε να ζούμε αυτή την αλήθεια. Την αλήθεια δηλαδή της αγάπης προς τον Θεό μέσα από τα πρόσωπα όλων των συνανθρώπων μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας