(Δελτίο Τύπου) Αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου-Λαγκαδά

Photo Gallery

Την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση του ιερού λειψάνου (κάτω σιαγόνος) του Αγίου Ραφαήλ του Νεοφανούς από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Λαγκαδά.

Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος του Εσπερινού και της Παρακλήσεως. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης  ομίλησε επικαίρως και αναφέρθηκε εκτενώς στο βίο του Αγίου Ραφαήλ και στα διδάγματα που αποκομίζουμε από αυτόν. Στο τέλος του λόγου του αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα και περιεχόμενο της Κυριακής των απόκρεω και αφού ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λάμπης κ.κ. Ειρηναίο, ευχήθηκε η πορεία όλων των ανθρώπων να είναι πορεία που θα εμπνέεται από την αληθινή αγάπη προς το Θεό και τον άνθρωπο.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης κ.κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη και ταυτοχρόνως ευχαρίστησε τον κλήρο και τον λαό διά την υποδοχή και τη συμμετοχή τους στις Ιερές Λειτουργικές εκδηλώσεις και οι οποίοι προσήλθαν τις ημέρες αυτές δια να λάβουν την ευλογία του Αγίου Νεομάρτυρος Ραφαήλ.

Μετά το πέρας της παρακλήσεως και λίγο πριν την αναχώρηση του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ του Νεοφανούς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιωάννης προέβη στην χειροθεσία επτά νέων αναγνωστών οι οποίοι θα κοσμούν το Ιερό Βήμα και το Ιερό Αναλόγιο και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Λειτουργική ζωή της εκκλησίας μας.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας