(Δελτίο Τύπου) Κατανυκτικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως

Photo Gallery

Tο απόγευμα της 26ης Φεβρουαρίου, Κυριακή της Τυρινής, ετελέσθη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής - Λαγκαδά και μέσα σε κλίμα κατανύξεως ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της Συγχωρήσεως, όπως επικράτησε να λέγεται στην παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου και με τη συμμετοχή όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, μετά το πέρας του Εσπερινού, ομίλησε επικαίρως τονίζοντας πως, καθώς εισερχόμεθα σ΄αυτήν την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσερακοστής, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως το θέλημα του Θεόυ είναι ο αγιασμός μας. Χρειάζεται, λοιπόν, να παραιτηθούμε από τις τάσεις εσωστρέφειας και να βαδίσουμε στο στάδιο των αρετών που μας οδηγεί στην αγιότητα. Την περίοδο αυτή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πρέπει να ζητήσουμε το έλεος και τη χάρη του Θεού και να είμαστε βέβαιοι πως το «πέλαγος» της αγάπης Του θα περιμένει τον καθέναν από εμάς, εφ’ όσον ακολουθήσουμε τον τρόπο ζωής που μας υποδεικνύει, δηλαδή τη ζωή της μετανοίας.

Μετά το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, οι κληρικοί και οι λαϊκοί αντήλλαξαν, όπως συνηθίζεται, τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας