(Δελτίο Τύπου) Κουρά Νέου Μοναχού στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Photo Gallery

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως ετελέσθη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Σοχού , το Σάββατο 3 Μαρτίου ε.έ. , η κουρά του Δοκίμου μοναχού Ευάγγελου Αθανασιάδη.

Την κουρά ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ.Ιωάννης, ο οποίος έδωσε στον νέο Μοναχό το όνομα Ευλόγιος (μνήμη του Αγίου στις 5 Μαρτίου). Στην συγκινητική τελετή, που ετελέσθη στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, παρέστησαν οι Αδελφοί της Ιεράς Μονής, οι γονείς του π. Ευλογίου, καθώς και τα αδέλφια του, συγγενείς και φίλοι από τον Σοχό αλλά και από τις γύρω περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την κουρά του νέου μοναχού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προχείρισε σε πνευματικό της Ιεράς Μονής τον π. Γρηγόριο.

Μετά το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του τόνισε την αξία του μοναχισμού στις μέρες μας, συνεχάρη τον π. Ευλόγιο που απεφάσισε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να απαρνηθεί τα εγκόσμια και να αφιερώσει την ζωή του ολοκληρωτικά στον Θεό και συνεχάρη τους γονείς του λέγοντάς τους ότι πρέπει να είναι περήφανοι για τον δρόμο που διάλεξε ο υιός τους. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε, επίσης, στον αγώνα που πρέπει να καταβάλη ο μοναχός σε όλη του τη ζωή, ώστε να είναι το φώς που θα φωτίζει τους πιστούς, για να βρίσκουν το δρόμο της σωτηρίας τους, σε μια περίοδο όπου όλες οι αξίες, ηθικές και κοινωνικές, διέρχονται σοβαρότατη κρίση.

Στην αντιφώνησή του, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Σοχού , Αρχίμ. Ιωαννίκιος Κοτσώνης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, διότι από την πρώτη στιγμή της ελεύσεώς του στην επαρχία του Λαγκαδά, έδειξε την πατρική του αγάπη και αγκάλιασε όλα τα μοναστηριακά ιδρύματα της επαρχίας μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας