(Δελτίο Τύπου) Εορτή για την Εθνική Παλιγγενεσία στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Photo Gallery

Με μία συγκινητική εορτή έκλεισαν οι επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν τις διπλής Εορτής του Γένους, δηλαδή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης σε συνεργασία με πολιτιστικούς και χορευτικούς συλλόγους του Λαγκαδά, έλαβε χώρα στην Αίθουσα Τελετών του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής και την επιμέλεια της είχε ο ελλογιμώτατος Καθηγητής της Θεολογίας κ. Τρύφων Τσομπάνης .

Στην εόρτια εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τις χορευτικές ομάδες της Ενώσεως Ποντίων Λαγκαδά, του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Λαγκαδά και την Χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού ΄΄Μυγδονία΄΄ Λαγκαδά ιστορικά αποσπάσματα, διηγήσεις και τραγούδια που αφηγούνται τα κατορθώματα των Ελλήνων ενάντια στους Οθωμανούς Τούρκους το 1821.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμίωτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ο οποίος εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στις ένδοξες μέρες της Ιστορίας και τόνισε, ιδιαιτέρως, τον διπλό χαρακτήρα της εορτής, την οποία χαρακτἠρισε εορτή της «πίστης και της λευτεριάς».

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι παρευρισκόμενοι, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο.ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας